(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
Moravský vrabec
Potřebné ingredience
plecko
bůček
hl. mouka
česnek
cibule
sůl, kmín
voda
Postup přípravy
Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Promícháme s masem. Můžeme naložit den dopředu.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme trochu podlijeme.
Při pečení maso obracíme a podléváme.
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.
Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.
Výborné s br. knedlíkem a špenátem nebo zelím a i s houskovým knedlíkem.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme trochu podlijeme.
Při pečení maso obracíme a podléváme.
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.
Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.
Výborné s br. knedlíkem a špenátem nebo zelím a i s houskovým knedlíkem.
naložené s česnekem, kořením a cibulí
pečeme s kostma....udělají dobrou šťávičku
upečeno, ještě dodělat sosík
zaprášené moukou
a hotovo, dobrou chuť
na fotce se zelím napůl kedlubnovým a napůl kysaným
Pomocník na vaření knedlíků :-)
naloženo
s houskovým knedlíkem a červeným a bílým zelím
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 8:02
AdeHa
(upraveno)
16. 10. 2011, 9:45
Jani včera jsem vyzkoušela Váš recept k obědu jen jsem šťávu neprocedila a taky super děkuji za recept do sbírky .
bubík4
(upraveno)
16. 10. 2011, 22:00
@AdeHa
Jsem ráda, že vám chutnalo, nemáte za co děkovat
manhartici
(upraveno)
31. 5. 2010, 11:27
Výborná mňamka, dnes jsem dělala k obědu....
bubík4
(upraveno)
4. 6. 2010, 19:04
@manhartici
Lucí díky moc
Zofulinka
(upraveno)
1. 3. 2010, 21:59
ahojky, už se mi sbíhají sliny. Miluju zelí, ale kedlubnové jsem nikdy nedělala. Kolik kedluben potřebujete k obědu pro 4člennou rodinu. To musí být šílené množství ne? Když dělám hlávkové zelí, tak koupím celou hlavičku....
bubík4
(upraveno)
2. 3. 2010, 9:10
@Zofulinka
Lenko, děláme to z těch kedluben gigantů většinou co má tchýně na zahrádce a to stačí dvě ty veliké......
Zofulinka
(upraveno)
3. 3. 2010, 21:32
@bubík4
díky, zkusím to. Teď mám v troubě vrabce, tak uvidím, jak to dopadne. Zatím to vypadá dobře.
bubík4
(upraveno)
7. 3. 2010, 14:38
@Zofulinka
Lenko, doufám, že to dopadlo dobře
karass
(upraveno)
12. 2. 2009, 19:03
Ahoj, prosím byl by recept i na to kedlubnové zelí a bramborové knedlíky, vypadají úžasně. Díky Iva
bubík4
(upraveno)
12. 2. 2009, 20:12
@karass
http://www.natura.cz/web/cesky/index.htm používám ty druhé, třetí a páté a zelí dělám takhle: nastrouhám kedlubnu, dám na sádlo nebo olej cibulku nadrobno, na to kedlubnu, kmín, cukr, sůl, ocet, dusím, podliju, zahustím nastrouhanou bramborou nebo hot.jíškou světlou nebo trochou mouky dochutím dle chuti
zdenka54
(upraveno)
12. 2. 2009, 13:48
Teda,Jani,zas recept od Vás který nezklamal nadchl
bubík4
(upraveno)
12. 2. 2009, 18:54
@zdenka54
ZDENI, TO MĚ MOC TĚŠÍ, MOC DĚKUJU ZA POCHVALU A JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POCHUTNALI
Vája.
(upraveno)
12. 2. 2009, 12:11
tak to je luxusní mňamka,, kedlubnové zelí milujuuuuuuuuu
bubík4
(upraveno)
12. 2. 2009, 18:55
@Vája.
MY TAKY, UŽ ABY BYLY ZASE V LÉTĚ KEDLUBÍNKY
Kacer z Prahy
(upraveno)
5. 6. 2008, 14:04
Jani,děkuji za receptík ,dobrota!!!!! Katka
bubík4
(upraveno)
5. 6. 2008, 19:16
@Kacer z Prahy
KAČKO, NEMÁTE ZA CO, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNALO
bubík4
(upraveno)
9. 9. 2007, 17:04
Dneska byli k obědu, tak dodávám i fotky
Renča4
(upraveno)
29. 8. 2007, 9:57
Dneska vyzkouším
bubík4
(upraveno)
29. 8. 2007, 9:58
@Renča4
TAK JÁ PŘIJEDU JO, DALA BYCH SI
Renča4
(upraveno)
29. 8. 2007, 13:05
@bubík4
Jo, přijeď Je to vynikající, moc díky za receptík
bubík4
(upraveno)
29. 8. 2007, 13:11
@Renča4
RENČO, TO JSEM RÁDA, ŽE SE POVEDLO A CHUTNÁ
Bromovka
(upraveno)
22. 8. 2007, 15:38
Opravdu bezva - mě to takto před pár lety poradil náš známý řezník a ještě jsem to miinule vylepšila trochou divokého koření (do pekáče 1-2 jalovce, 2 zrnka nového koření a pár kuliček pepře), koření jsem pak po upečení vybrala, aby ho někdo (myslím hlavně manžela) nezhltl, protože opravdu hltal a chválil ) Šťávu necedím, stejně se to rozpeče k nepoznání. Navíc jsem se bála, že děti, které jsme měli na oběd zvané, nebudou bůček chtít, tak jsem k tomu nakrájela kuřecí stehna (každé na 3 kousky, odřízla jsem na kloubu a pak ještě v jednom místě na zhruba 3 stejné části) a tak to byl mišmaš kuřecího, bůčku a vepřového plecka a krkovice a každý si vybral od každého kousek - my česká jídla milujeme ) Já tedy i italská, francouzská a čínská... )
bubík4
(upraveno)
22. 8. 2007, 22:36
@Bromovka
JANA308
(upraveno)
21. 8. 2007, 7:52
znám, je to bašta.Doporučuji všem tento
bubík4
(upraveno)
21. 8. 2007, 11:13
@JANA308
JANI DĚKUJU!! DĚLALI JSME TO TAK I V HOSPODĚ A JE TO DOBRŮTKA.